Ali Remmelts

"Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht." Deze dichtregels van Van Randwijk hebben me sinds jaar en dag gemotiveerd me in te zetten voor democratie en vrijheid.

Ik zet mij al bijna drie decennia in voor de bescherming van mensenrechten. In 1995 startte ik bij Amnesty International als bureau/eindredacteur, werd later uitgever voor Amnesty, en stapte in 2009 over naar Stichting Movies that Matter waar ik tot januari 2024 als zakelijk directeur/bestuurder werkte. Daarnaast doe ik bestuurswerk. Zo was ik in 2020 oprichtend bestuurslid van de Correspondent Foundation.

MtM vertoont films over urgente maatschappelijke thema's op middelbare scholen en in bioscopen door het hele land en tijdens het jaarlijkse Movies that Matter Festival in Den Haag. Daarnaast ondersteunt MtM kleinschalige festivals in landen waar mensenrechten onder druk staan. Een prachtig festivalonderdeel is 'Activist' met inspirerende documentaires over bijzondere activisten van over de hele wereld. Deze mensenrechtenverdedigers komen naar Den Haag, gaan in gesprek met publiek en nemen deel aan een impact- en netwerkprogramma.

Ieder jaar weer zie je hoeveel internationale erkenning voor activisten kan betekenen. Hier zie ik veel parallellen met de Four Freedoms Awards, en ik vind het dan ook eervol om een bijdrage te mogen leveren aan de Roosevelt Foundation.

Ali Remmelts
Ali Remmelts
Bestuurslid sinds
01/01/2024

Andere bestuursleden

Bestuurslid Han Polman
Voorzitter

Han Polman

Lees meer
Bestuurslid Wilmy Nevels-Gouverneur
Directeur

Wilmy Nevels-Gouverneur

Lees meer
Bestuurslid Hans Rijkse
Penningmeester

Hans Rijkse

Lees meer
Bestuurslid Barbara Oomen

Barbara Oomen

Lees meer
Bestuurslid Marieke van Schaik

Marieke van Schaik

Lees meer
Bestuurslid Simone Weimans

Simone Weimans

Lees meer